Danmarks Internationale Gadeteaterfestival

GANZENFANFARE Join The Parade

Silkeborg forvandles til én stor scene

Parade med marcherende gæs, tangodans i butiksvindue og fire meter høje marionetdukker midt på gaden. Alt det og meget mere kan opleves, helt gratis, når DIG Festival 2018 kommer til Silkeborg.

DIG Festival inviterer alle til gratis teateroplevelser i det offentlige rum den 13.-18. august. Igen i år forvandles Silkeborgs gader og stræder til festlige teaterscener, når noget af det bedste indenfor internationalt gadeteater besøger byen. Folk i alle aldre kan opleve håndplukkede forestillinger fra Frankrig, Spanien, Storbritannien,Holland, Argentinaog Chile.

Festivalen skydes i gang om eftermiddagen den 13/8 på Torvet i Silkeborg. Børn og forældre kan komme forbi efter skoleårets første dag og nyde åbningen med halsbrækkende trapez-akrobatik, humørfyldte brass-musikere og marcherende gæs. Under festivalen er det også muligt at opleve prisvindende engelsk akrobatik den 15/8 på Bindslevs Pladas, kugleskøre franskmænd i oppustelige dragter den 17/8 på Torvet, danseopvisning i sammenklemt butiksvindue den 18/8 på Vestergade og meget mere.

"Gadeteater er gratis, det er høj kvalitet og publikum får en kulturoplevelse helt enkelt,” siger festivalleder Zelis Niegaard. ”Du kan både planlægge at komme til en forestilling, men det kan også være noget, du oplever spontant: På vej hjem med ungerne eller når man er ude og handle. Pludselig sker der noget. Pludselig er man del af en fælles oplevelse. Det er alt sammen noget, der udvider verden og beriger livet.”

Udover Silkeborgbesøger DIG Festival Esbjerg, Randers, Ikast-Brande, Guldborgsund, Køge, København, Frederiksbergog Gentoftemed over 100 opsætninger i alt. Festivalen udfoldes i mindst tre byer på samme tid, så der er rig mulighed for at se forestillingerne i nabobyerne også.

”Vi skal have en levende by. For mig handler det om at fjerne murene mellem publikum og kunsten," siger Zelis Niegaard.

Se det fulde program her >>